Пренасяне на мощите на Свети Йоан Рилски в Средец

80,00 лв.

Ръчно рисувана картина на стойка от подбрани речни камъчета. Подарък за имен ден. Картината се изпраща в кутия. ИЗРАБОТЕНА ПО ПОРЪЧКА.

Описание

Пренасяне на мощите на Свети Йоан Рилски в Средец е оригинален подарък за всички носещи името Йоан и усещащи Свети Йоан Рилски за свои небесен закрилник.

Бях приятно изненадана, когато получих поръчка за изработката на картина за имения ден на варненския митрополит Йоан на 19 октомври. Веднага започнах да търся информация за чествания тогава всебългарски закрилник Свети Йоан Рилски. Прочетох завета на Свети Йоан Рилски, за да открия подходящи цитати, потърсих информация от роднини и приятели запознати с житието му и накрая се получи тази картина представяща пренасянето му.

Пренасянето на мощите на свети Йоан Рилски в Средец е едно от значимите събития в историята на българската православна църква. Това е момент, който е оставил дълбока следа в съзнанието на християните и е вдъхновяващ обект на изкуството през вековете. Една от най-забележителните изяви на това събитие е картина от камъни, която възпроизвежда момента на пренасянето на светеца.

Изображението е богато на символика и детайли, които отразяват важността и светостта на събитието. Каменната картина въздейства със своята мощна енергия и изразителност, като привлича вниманието на зрителя и го потапя в духовния свят.

Подробностите на картината са внимателно изработени, което придава реализъм на сцената. Камъните са разположени така, че да създадат илюзия за движение и дълбочина. Всеки камък е внимателно подбран и поставен.

Символиката на картината е също толкова важна, колкото и изображението само по себе си. Пренасянето на мощите на свети Йоан Рилски е символ на вярата и обединението на българския народ около своите духовни ценности и традиции. Това е свещен момент, който пресича времето и пространството, оставяйки следи в сърцата на всички, които се докосват до него.

В заключение, творбата “Пренасяне на мощите на Свети Йоан Рилски в Средец” е изключително вълнуващо изкуствено произведение. Тя ни напомня за важността на вярата и традициите, както и за силата на обединението в българския народ. Тази картина вдъхновява и възхищава хората със своята красота и значимост.

Може да разгледате други подаръци подходящи за имен ден: „Подарък за Никулден“ , “Подарък за Тодоровден” , „Подарък за Цветница“

Станете част от нашите приятели във фейсбук страницата ни: SimonaGifts

Допълнителна информация

Тегло 0,5 кг
Размери 32 × 2 × 27 см
Размер:

27 см х 22 см, 32 см х 27 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Пренасяне на мощите на Свети Йоан Рилски в Средец”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *